Muovi & Kumi

Suomen Rengaskierrätys Oy

www.rengaskierratys.com

Kantotie 4, 12520 Kormu
Puhelin: +358 9 612 6880
palaute@rengaskierratys.com

Jäsenyys:
  • Muoviyhdistys ry

Suomen Rengaskierrätys Oy

Suomen Rengaskierrätys Oy jalostaa kotimaista uusioraaka-ainetta kumi- ja muoviteollisuuden prosesseihin. Korkealaatuinen granulaatti ja kumijauhe valmistetaan Lopella sijaitsevassa kiertotalouslaitoksessa käytöstä poistuneista renkaista, joista on eritelty metallit ja tukikuidut uusio- ja energiakäyttöön.

Uusioraaka-aineella voidaan korvata noin 20-70 prosenttia valmiin kumi- tai muovituotteen tarvitsemasta öljypohjaisesta neitseellisestä raaka-aineesta. Laadukas ja lähellä tuotettu uusioraaka-aine tukee asiakasyritysten vastuullisuus- ja ympäristötavoitteita. Kun neitseellisen raaka-aineen energiaintensiivinen alkutuotanto jää pois ja kuljetusmatkat lyhenevät, valmiiden tuotteiden hiili- ja ympäristöjalanjälki pienenevät merkittävästi.

Uusioraaka-aineen etuihin kuuluu hyvä ja tasainen saatavuus, mikä tukee tuotannon huoltovarmuutta ja raaka-aineiden hintapiikkeihin varautumista. Uusioraaka-aine on suunniteltu yhdessä asiakkaiden kanssa teollisiin prosesseihin sopivaksi, ja tarvittaessa valmistuseriä voidaan muokata asiakkaan tarpeen mukaan.

Käyttökohteen mukaan uusioraaka-ainetta voidaan hyödyntää tuotannossa sellaisenaan tai se voidaan kompaundoida eli yhdistää muun raaka-aineen kanssa esimerkiksi ruiskuvaluun sopiviksi pelleteiksi. Kustannuksiltaan kilpailukykyinen uusioraaka-aine voi testien mukaan parantaa esimerkiksi tuotteen kulutuksen- ja UV-säteilynkestoa.

Meidän tehtävämme on tuottaa teollisuudelle huoltovarmaa uusioraaka-ainetta lähellä. Maapallon kantokyvyn takaamiseksi yhteiset resurssit on opittava käyttämään aiempaa paremmin ja pitämään jo olemassa olevat materiaalit käytössä entistä pidempään.

Uskomme, että parempi tuotanto ja parempi tulevaisuus saavutetaan vain yhteistyöllä. Ota meihin yhteyttä, niin mietitään yhdessä, miten teemme tuotteistanne ja tuotannostanne vieläkin kestävämpiä.

Hakusanat: